Arbete i spelbolag i Spanien, Storbritannien och Malta

Arbete i spelbolag med licenser i Sverige och Europa – Jobb – Agenter – Arbetsmarknad - spelalagligt.se

Arbete i spelbolag med licenser i Sverige och Europa – Jobb – Agenter – Arbetsmarknad.

Spelindustrin har blomstrat och blivit en av de mest dynamiska och expansiva sektorerna inom den europeiska arbetsmarknaden. Med en växande efterfrågan på digitala underhållningsprodukter och en kontinuerlig teknologisk utveckling har spelindustrin lockat till sig en bred och mångsidig arbetskraft vilket ger goda möjligheter att till arbete i spelbolag.

Arbete i spelbolag.

Om du är intresserad av att arbeta i de internationella spelföretagen så sker rekryteringen oftast genom agenter. De innebär att man tar kontakt med en jobbagent och sedan arbetar agenten för dig och försöker matcha dig och dina meriter mot lämpliga jobb.

Sysselsättning inom Spelindustrin i Europa

Enligt uppskattningar från European Games Developer Federation (EGDF) sysselsätter spelindustrin över 220 000 personer i Europa. Denna siffra inkluderar ett brett spektrum av yrkesroller inom allt från spelutveckling och grafisk design till marknadsföring och affärsutveckling.

Gott om jobb – arbete i spelbolag.

Det kan finnas goda chanser för svenska ungdomar med bra utbildning och språkkunskaper att få jobb i spelindustrin. Ofta mycket välavlönade och med bra förmåner.
Många av jobben finns i Storbritannien men också i Spanien, Gibraltar och Malta. Malta har stort behov av folk med stora kunskaper inom data och IT. Levnadskostnaderna på Malta är låga och du kan som EU- medborgare flytta dit och arbeta. Har du bott på Malta i 5 år kan du söka permanent uppehållstillstånd.
Spelindustrin betalar bra och har generellt ett mycket högt löneläge. Det är inte heller ovanligt att man får en bonus vid årets slut som är beroende på hur bra företaget går. Bonusen kan tom vara lika stor som årslönen.

Inom spelindustrin finns en mängd olika yrkesområden för arbete i spelbolag

  • Spelutveckling: Programutvecklare, speldesigners, grafiska designers, ljudtekniker.
  • Affärs och Marknadsföring: Marknadsföringschefer, affärsutvecklare, produktchefer.
  • Kvalitetssäkring: Testare, kvalitetssäkringsingenjörer, speldesignexperter.
  • Community Management: Sociala medier managers, community managers, kundtjänstrepresentanter.

Språkkunskaper

Språkkunskaper som engelska är självklart men kunskaper i svenska kan vara en stor merit om spelbolaget har verksamhet riktad mot den svenska marknaden. Kombinationer av språk kan vara en mycket stor merit om man tex har just det språk som man efterfrågar. Spelbolagen har anställda som behärskar alla europeiska språk eftersom de flesta spelbolagen arbetar över hela Europa.

Jobb agenter sköter rekryteringen.

Agenten får i regel en viss procent av första årets lönesumma som ersättning. Det är företaget som anställer dig som betalar det.
OBS! Du betalar inte något för söka jobb hos de seriösa agenterna!

Här är de största agenterna som rekryterar till spelbolagen och spelindustrin:

Pentasia is the industry leader in the provision of confidential recruitment consultancy and executive search solely to the online iGaming sector.
Pentasia recruit for leading casino, poker, sportsbook, exchange, games operators, gaming software vendors, and secure online payment processing companies. Our clients range from startups who are looking for market entry to established and listed organisations.

Bettingjobs.com is the premier recruitment consultancy serving the global Betting market. Our award winning business employs specialist consultants who deal in every level of appointment from CEO through to customer services.

Andra ställen att leta jobb kan vara Games Jobs Direct.


Läs mer: