Irlands Lotto har en startjackpott på 2 miljoner €

Irlands Lotto är ett statligt lotteri som har delat ut många imponerande jackpottar genom åren - spelalagligt.se

Irlands Lotto är ett statligt lotteri som har delat ut många imponerande jackpottar genom åren.

Irlands Lotto har varit en kär del av landets spelkultur sedan dess början och har fortsatt att locka spelare med sina spännande dragningar och möjligheten till livsförändrande vinster.

Bakgrund och historia för Irlands Lotto:

  • Lotteriet lanserades för första gången 1987 av den irländska regeringen för att samla in pengar till välgörenhet och stödja olika samhällsprojekt.
  • Sedan dess har det blivit en av de mest populära lotterierna i landet och fortsätter att locka spelare från hela Irland.

Ägande och vinstanvändning:

  • Lotteriet ägs och drivs av det irländska nationallotteriet, som är en statlig organisation.
  • Vinsterna från Irlands Lotto används för att finansiera olika välgörenhetsprojekt och samhällsändamål, inklusive stöd till kultur, sport, utbildning och hälsovård runt om i landet.

Spelarantal och dragningar:

  • Lotteriet har en stor spelarbas med många som deltar i dragningarna varje vecka för chansen att vinna stora priser.
  • Dragningar äger rum två gånger i veckan, vanligtvis på onsdagar och lördagar kvällar, vilket ger spelarna två chanser varje vecka att vinna.

Stora jackpottar och kända vinster:

  • Lotteriet har delat ut många imponerande jackpottar genom åren, vilket har gjort det till ett av landets mest eftertraktade lotterier.
  • Bland de mest minnesvärda vinsterna finns en jackpott på över €18 miljoner som vanns av en spelare från County Mayo år 2008, vilket var en av de största vinsterna i lotterins historia.

Lotteriet har en rik historia och har blivit en viktig del av det irländska samhället genom sina bidrag till välgörenhet och samhällsändamål. Med sina regelbundna dragningar och potentialen för stora jackpottar fortsätter lotteriet att vara en populär  och uppskattad del av landets spelkultur.

Spel online på Irlands Lotto – theLotter Sverige.

När du spelar på Irlands Lotto online väljer du 6 nummer mellan 1 och 47 och med dem så bettar du på det irländska Lottots dragningsresultat. Du kan också välja engångsspel som gäller för en dragning eller systemspel.


Läs mer: