Du skall bara spela på lagliga spelautomater

Illegala spelautomater utgör ett stort problem i Sverige och spelautomater placeras ofta i olagliga spelhallar utan tillstånd för spel - spelalagligt.se

Illegala spelautomater utgör ett stort problem i Sverige och spelautomater placeras ofta i olagliga spelhallar utan tillstånd för spel.

Illegala spelautomater är ett stort problem i Sverige. De placeras ofta i olagliga spelhallar utan tillstånd för spelverksamhet. Här är varför det är viktigt att spela på lagliga spelautomater och välja spelbolag med svensk licens:

  • Laglig och reglerad verksamhet: Spelbolag med svensk licens måste följa strikta regler och tillsyn av Spelinspektionen för att skydda spelarnas intressen och säkerhet.
  • Ansvarsfullt spelande: Svenska licensierade spelbolag måste främja ansvarsfullt spelande och tillhandahålla verktyg för att hjälpa spelare att kontrollera sitt spelande och undvika problem.
  • Skydd för personlig information: Spelbolag med svensk licens måste följa strikta regler för att hantera och skydda spelarnas personliga information enligt dataskyddslagar.
  • Säkra transaktioner: Svenska licensierade spelbolag måste erbjuda säkra betalningsalternativ och transaktioner för att förhindra penningtvätt och bedrägerier.
  • Skydd mot olicensierade operatörer: Genom att spela på ett spelbolag med svensk licens minskar du risken för att hamna i problem med olicensierade operatörer.
  • Tillgång till konfliktlösning: Om du har klagomål eller tvister med ett spelbolag med svensk licens kan du vända dig till Spelinspektionen för hjälp.
  • Skattefria vinster: Vinster från spel på spelbolag med svensk licens är skattefria för svenska spelare enligt lagstiftningen.
  • Stödja lokal ekonomi och välgörenhet: Genom att spela på spelbolag med svensk licens stödjer du den svenska spelmarknaden och bidrar till lokal ekonomi och välgörenhetsändamål.

Att välja att spela på ett spelbolag med svensk licens ger en tryggare och mer ansvarsfull spelupplevelse samtidigt som du bidrar till en sund och reglerad spelmarknad i Sverige.


Lagliga spelautomater i Sverige:

Spelmarknaden i Sverige regleras av Spelinspektionen. Legala spelautomater finns på platser som har tillstånd för spelverksamhet, såsom casinon och restauranger. Dessa spelautomater är strikt reglerade för att säkerställa efterlevnad av lagar och bestämmelser.

Svenska Spels Vegas-spel:

Endast Svenska Spel får anordna spel på spelautomater för allmänheten i Sverige, kallat Vegas. Antalet spelautomater som är tillåtna kontrolleras av Spelinspektionen, som är tillsynsmyndigheten för spel i Sverige. Svenska Spel får ha högst 7000 spelautomater i hotell- och restauranger och 500 värdeautomater, med spel med varor som vinst, i bingohallar.

Illegala spelautomater i Sverige:

Illegala spelautomater är ett stort problem och placeras ofta i olagliga spelhallar och andra platser utan tillstånd. Dessa spelautomater kan kopplas till kriminalitet och penningtvätt. Antalet illegala spelautomater som finns i landet uppskattas till så många som 3000 eller kanske upp till 7000 och omsättningen på dessa illegala spelautomater kan vara flera miljarder kronor. Det finns också uppskattningar att upptill en tredjedel av det som satsas på automatspel är på illegala spelautomater.

Polisens arbete och koppling till organiserad brottslighet:

Polisen arbetar aktivt för att bekämpa den illegala spelverksamheten och samarbetar med andra myndigheter för att bekämpa den organiserade brottsligheten kopplad till den.

Sammanfattningsvis är det en prioritet för myndigheterna att bekämpa illegala spelautomater och den kriminalitet som är kopplad till dem för att skydda allmänhetens säkerhet och välfärd.


Läs mer: